Item 1
Dubrovnik - 66 km
Nekada samostalna republika, grad pomoraca i trgovine, a danas biser turizma i jedno od najpoznatijih turističkih destinacija svijeta. Dubrovnik je grad hotela, tvrđava, galerija, muzeja, kulturne baštine, turizma i najljepše Jadranske rivijere. Dubrovnik je u prošlosti, a i sada, grad znanstvenika, umjetnika, graditelja ... STARI GRAD s kulama i tvrđavama: Bokar, Minčeta, Lovrijenac, Ravelin ... STRADUN ....
Dubrovnik
Dubrovnik
Item 2
Korčula, otok jedinstvene ljepote, mjesto rođenja Marka Pola. Stari grad Korčula, sa zidinama iz davnina i sa svojim hotelima, plažama, naseljima uokolo i sa Velom Lukom, čini Korčulu jednim od najljepših otoka Jadrana.
Korčula
Korčula
Item 3
Posjetite Ston i prošetajte po obrambenom zidu iz 14. st, koji je po svojoj dužini drugi u svijetu, odmah poslije Kineskog zida, te je zbog svoje monumentalnosti i nazvan "europskim kineskim zidom". Okružuje grad koji je već 1581. imao vodovod i kanalizaciju. Poznat je još po staroj solani iz 14 stoljeća iz vremena Dubrovačke Republike i po izvrsnim kamenicama iz vlastitog uzgajališta. Gotička i romanička crkva sv. Nikole, te sv. Mihajla. Palače iz 16. stoljeća Sorkočević i Đorđić.
Ston
Ston
Item 4
MLJET - je otok na krajnjem jugu Hrvatske zapadno od najpoznatijeg hrvatskog ljetovališta Dubrovnika. Istoimeni nacionalni park obuhvaća zapadni dio ovog po mnogima najljepšeg otoka na Jadranu. Za ovaj su Park znakovita dva duboka zaljeva, koja se zbog vrlo uskih veza s otvorenim morem nazivaju jezerima, te bujna i raznolika sredozemna vegetacija. Mljet se ističe i bogatom kulturnom baštinom, a u okviru nje najimpozantniji primjer je kompleks beneAdiktinskog samostana iz 12. stoljeća na malom otočiću usred jezera-zaljeva.
Mljet
Nacionalni park
Item 5
Delta rijeke Neretve je zona prostrane močvare koja obiluje florom i faunom i dom je stotinama vrsta ptica. Ova zona je poznata svjetskim putnicima kao "Hrvatska Kalifornija". Plovidba malim čamcima - trupicama - kroz kanala omogućava uživanje u ljepoti i raznolikosti delte. Posjetite ornitološku izložbu u Metkoviću koja čuva 229 ptičijih vrsta
Delta Neretve
Delta Neretve
Item 6
Hutovo blato je močvarni kraj na svega 1-4 m nadmorske visine. Sastoji se od Svitavskog i Deranskog blata, koje dijeli vapnenački masiv Ostrvo (123 - 312 m n.v.). Tu se zadržavaju stalno, pogotovo zimi, jata divljih pataka, gusaka, lisaka i dr. i prezimljuje više od 250 vrsta ptica močvarica. Posjećuju ga lovci na ptice, ribolovci i turisti koji, vozeći se čamcem, žele uživati u ljepoti netaknute prirode.
Park prirode
Item 7
Mogorjelo - 42 km
Mogorjelo - atraktivan arheološki lokalitet, na kome je izvršeno iskapanje od 1899. - 1903. godine. Možete vidjeti ostatke poljoprivrednog dobra s jednokatnom zgradom (vila rustica) i gospodarskim pogonima (uljara, pekara, vinski podrum, skladišta i sl.), koje su srušili, pretpostavlja se, Zapadni Goti između 401. i 403. godine.
Mogorjelo
Item 8
Vodopad Kravice - 52 km
Vodopad KRAVICA nalazi se na rijeci Trebižat i posjet njemu veličanstven je i nezaboravan doživljaj. To je najljepši vodopad u Hercegovini i visok je 26 m, a širok oko 120 m, polukružnog je oblika.
Kravica
Item 9
Međugorje - 59 km
Mjesto hodočašća i molitve. Otkrijte i osjetite fenomen, koji je učinio Međugorje jednim od najpoznatijih mjesta za hodočašće u katoličkom svijetu privlačeći milijune posjetitelja. Od 1981.g. Djevica Marija se ukazuje ljudima koji su primili Njenu poruku mira. Također, možete posjetiti Brdo Ukazanja gdje se Djevica Marija prvi put ukazala djeci.
Međugorje
Item 10
Počitelj - 45 km
Srednjovijekovni grad i danas grad-muzej. Jedinstveni spomenik arhitekture, orijentalne arhitekture vrlo velike vrijednosti. Mjesto posjeta brojnih turista hanu (kupalište), umjetničkoj koloniji, konaku ...
Počitelj
Item 11
Mostar - 75 km
Gospodarsko i kulturno središte Hercegovine. Poznat u svijetu po Starom Mostu, izgrađenom 1566. godine. Oko ovoga veličanstvenoga spomenika kulture razvila se jezgra staroga grada s utvrdama, kulama, kapijama, uličicama, koje s njime tvore arhitektonsku cijelinu. Kule: Herceguša, Tara i Halebinovka. Stara džamija, te brojni monumentalni spomenici prošlih vremena ... Od 2005. godine Stari Most je pod zaštitom UNESCO-a.
Mostar

Aktivnosti

Različite su aktivnosti kojima se možete baviti za vrijeme odmora u Neumu: kupanje, šetnje, vožnja biciklom, wellness, dobra hrana i izleti - Neum nudi ponešto za svakoga.

Neumske plaže krasi toplo i kristalno čisto more, koje vas mami da zaronite i osjetite osvježenje koje pruža, posebno za vrijeme glavne sezone od početka lipnja do konca rujna. Gosti željni odmora mogu se smjestiti na udobne ležaljke u hladovini suncobrana ili hladovini borova, a gosti željni aktivnog odmora mogu na plažama unajmiti sandoline, pedaline, kajak ili jet-ski, te u njima obilaziti, istraživati i uživati u ljepotama zaljeva Neum-Klek. Vožnja biciklom neumskim šetnicama uz more je zaista poseban doživljaj.

Odmoriti se možete u „zelenilu i kamenu“ autentičnih hercegovačkih sela u zaleđu Neuma, te uživati u autohtonim gastronomskim specijalitetima i ispuniti svoj odmor branjem maslina, grožđa, šparoga ili pak šetnjom, biciklizmom ili planinarenjem.

Među ostalim aktivnostima možete posjetiti neki od 7 zaštićenih spomenika kulture, na području općine Neum, i doživjeti dašak prošlosti.

Položaj Neuma na raskrižju putova i blizina poznatih turističkih destiacija, stvara dodatni motiv da Vaš boravak upotpunite zanimljivim sadržajima i stoga Vam preporučujemo posjet prekrasnom gradu Dubrovniku (66 km), Stonu (20km), Korčuli (90km), svjetski poznatom marijanskom svetištu Međugorje (52 km), vodopadu Kravice (49km), parku prirode Hutovo blato (39km), gradu Mostaru (75km)…

Kontakt

Hotel LUNA, Zagrebačka 49A, 88390 Neum, tel:+387 36 885 030, fax:+387 36 885 032, e-mail: info@hotel-luna.ba